Ali res potrebujete poslovno inteligenco?

Poslovna inteligenca zajema oblikovanje in vpeljavo pomembnih informacij v organizacijo. Podjetja poslovno inteligenco uporabljajo z namenom, da zaznajo pomembne dogodke in trende in se pravočasno prilagodijo. Poleg tega pa poslovna inteligenca izboljšuje proces odločanja s tem, ko zagotovi relevantne informacije vedno, ko jih odločevalec potrebuje. Vpeljava poslovne inteligence lahko vidno prispeva k izboljšanju vaših poslovnih rezultatov. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj glavnih prednosti, ki jih poslovna inteligenca prinaša.

  1. Spremenite podatke v uporabne informacije – vsako podjetje ali organizacija dnevno zbere ogromno količino podatkov, vendar le redki jih znajo uporabiti in spremeniti v uporabne informacije. To vam omogoča orodje za poslovno inteligenco. Podatki predstavljeni v pravi obliki lahko nosijo ključne informacije za odločanje v vašem podjetju. Vsakodnevno spremljanje informacij pa vam omogoča hitro ukrepanje v primeru odstopanj in pravočasno prilagajanje spremembam.
  2. Povečajte učinkovitost – z vpeljavo poslovne inteligence lahko vidno izboljšate vašo učinkovitost in s tem produktivnost. Orodja vam omogočajo hitro in enostavno analizo podatkov in poročanje. Poleg tega pa vam omogočajo analizo po glavnih faktorjih v vašem podjetju, kot so čas, stroški, viri, stranke in podobno.
  3. Pridobite realno sliko o stanju v vašem podjetju – Ali veste, kateri produkt vam prinaša največji donos? Ali poznate področja, ki zahtevajo izboljšave v vašem podjetju? Ali veste, kdo so vaši najboljši zaposleni? Odgovore na takšna in podobna vprašanja vam v realnem času zagotavljajo orodja za poslovno inteligenco. Vaši podatki se neprestano pretvarjajo v informacije in vam zagotavljajo nadzor nad ključnimi faktorji.

Orodje za poslovno inteligenco lahko izboljša poslovanje tako velikega, kot tudi manjšega podjetja. Uporaba poslovne inteligence vam poleg predstavljenih prednosti prinaša še mnoga druga. Pozitivni učinki uporabe pa so odvisni tudi od kvalitete vnosnih podatkov in same namestitve orodja. Tudi v podjetju InIn razvijamo in implementiramo orodja za poslovno inteligenco, predvsem za majhna in srednja podjetja. Za več informacij nas kontaktirajte.