Ukrepajte pravočasno in se izognite plačilu visoke odškodnine!

Vsak dan prihajajo novi primeri okužbe z izsiljevalskim virusom, ki povzroči izgubo podatkov ali zahteva plačilo visoke odškodnine v obliki elektronske valute Bitcoin. Ministrstvo za notranje zadeve opozarja, da se je število napadov v letih 2016 in 2017 vidno povečalo in da se je vse težje zavarovati. Ste že bili tarča napada? V nadaljevanju preberite, kako se izogniti plačilu visoke odškodnine.

Najpogostejša oblika napada je preko elektronske pošte, ki vsebuje okuženo prilogo. Ob kliku na prilogo vam virus zaklene vse vaše datoteke in podatke ter vam onemogoči dostop do njih. V zameno za podatke izsiljevalci zahtevajo odškodnine, ki lahko dosežejo tudi več tisoč evrov. Najboljša zaščita v primeru napada je varnostna kopija vaših podatkov na oddaljeni lokaciji. Če imate poskrbljeno za arhiviranje podatkov, se lahko izognete plačilu odškodnine.

Ničesar ne prepuščajte naključju in pravočasno ukrepajte. Zagotovite si varnostno kopiranje podatkov na oddaljeno lokacijo že od 15 EUR/mesec (brez DDV) in se izognite izgubi podatkov ali plačilu visoke odškodnine.

Pošljite povpraševanje za arhiviranje podatkov ali nas kontaktirajte za dodatne informacije

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja