Analiza podatkov – enostavnejša in dostopnejša z BI Studio

Se zavedate, da je analiza poslovnih podatkov ključnega pomena, vendar se soočate s preveliko količino podatkov, priprava in namestitev orodja za analizo podatkov, pa bi vam vzela preveč časa? Berite dalje in se prepričajte, kako lahko dobite odlično orodje, ki bo pripravljeno za uporabo in bo združevalo vse vaše podatke na enem mestu.

Že leta si podjetja in njihovi vodje prizadevajo pridobiti informacije ter ugotoviti dejstva in vzroke, ki vplivajo na potek njihovega poslovanja in na rezultate, ki jih ustvarjajo. Iskanje vzrokov, ki bi opisali spremembe v poslovanju, kot so znižanje prihodkov, manjša dobičkonosnost ali uspešnost trženjskih akcij, je zaradi vedno večjih količin podatkov, težje in težje. Podjetja uporabljajo številne specializirane sisteme, kjer se kopičijo, sicer pomembne, vendar preobsežne količine podatkov. V večini primerov se analiza teh ne izplača, saj med seboj niso povezani in ustrezno strukturirani. Poraba časa je pri takšni analizi, glede na učinek, prevelika.

Na srečo pa se v zadnjem času pojavljajo številna sodobna orodja za poslovno inteligenco (BI), ki prinašajo ogromen prihranek časa. Še vedno se pojavlja vprašanje, kako najbolje strukturirati podatke, da boste iz njih dobili uporabne informacije. Orodja omogočajo vpogled v številne uporabne informacije, vendar je ključnega pomena, da se orodje ustrezno pripravi za uporabo, saj v nasprotnem primeru, lahko analiza podatkov ostaja prezahtevna naloga.

Uspeh dobro pripravljenega orodja BI za analizo podatkov je v ekipi, ki ga vsebinsko strukturira. Ekipo morajo sestavljati ključni odločevalci v podjetju, ki vedo, katere informacije so za njih najbolj uporabne. Iz tehničnega vidika, da bodo podatki med seboj povezani in pravilno strukturirani, pa lahko poskrbi vaš ponudnik BI orodja. Skupaj z ključnimi odločevalci lahko hitro in kvalitetno pripravi orodje za uporabo.

V kolikor potrebujete pomembne informacije za odločanje vedno pred seboj in pri tem ne želite porabiti preveč časa, nas kontaktirajte in predstavili vam bomo orodje BI Studio, ki ga hitro in brez večjih naporov, dobite že pripravljenega za uporabo.