ININ Mesečnik: Zakonske spremembe, novosti v IPSPlus za uporabnike ter še več uporabnih informacij in nasvetov

Ne spreglejte ININ Mesečnika, ki vam ponuja številne uporabne nasvete in informacije. Tokrat izpostavljamo zakonske spremembe na področju eRačuna, vam svetujemo glede poteka digitalnih potrdil v davčnih blagajnah, vam predstavljamo novosti na področju eBančništva v IPSPlus in še mnogo več. Mesečnik najdete na tej povezavi

Zakonske spremembe

e-Račun: Slog 2.0 je tukaj!

Z mesecem oktobrom se je menjala tehnologija na področju e-Računov in sicer je dosedanji slog 1.6 zamenjal nov slog 2.0. To pomeni, da vsi pošiljatelji in prejemniki e-računov, med te spadajo vse javne ustanove oziroma proračunski uporabniki ter podjetja, ki z njimi poslujejo, si morajo zagotoviti ustrezno posodobitev programskega modula e-račun. Brez ustrezne posodobitve, e-Računi ne bodo delovali.

Rok veljavnosti digitalnih potrdil v davčnih blagajnah se izteka

Letos mineva pet le od začetka uporabe davčnih blagajn v obliki, kot jih poznamo danes. Takrat so vsi uporabniki morali zaprositi za namensko digitalno potrdilo, ki pa ima veljavnost 5 let. Za nemoteno delovanje davčnega potrjevanja je veljavno digitalno potrdilo nujno potrebno.

Nadgradnje IPS

e-Bančništvo: Nadgradnja za hitrejše in enostavnejše knjiženje bančnih izpiskov

Vsi uporabniki finančno računovodskega modula IPSPlus boste od sedaj naprej lahko poenostavili in pohitrili knjiženje bančnih izpiskov in prenos plačil v glavno knjigo. Za vas smo namreč posodobili modul e-banking, ki vam sedaj omogoča uvoz bančnih izpiskov in avtomatsko zapiranje plačil z izdanimi fakturami.

Spletne rešitve

TA Studio sedaj že v Google Play Store, kmalu prihaja še za iOS

Razvoj spletnih in mobilnih rešitev je tudi v našem podjetju v polnem razmahu. Spletno rešitev za evidenco delovnega časa TA Studio smo nadgradili z mobilno aplikacijo za Android, ki zaposlenim omogoča, da se registrirajo s pomočjo mobilnega telefona z možnostjo omejitve na lokacijo. Poleg tega lahko vsak uporabnik preveri svoj plan dela za prihodnje dni, odda zahtevek za odsotnost in spremlja status zahtevka ter preveri podatke o saldo ur in stanju dopusta.

Nov funkcionalnosti v TA Studio: Pripravljenost in dežurstva

Spletna aplikacija za planiranje in evidenco delovnega časa je sedaj dobila še dve novi funkcionalnosti. V panogah kjer se pojavlja pripravljenost in dežurstva sta to funkcionalnosti, ki bosta na eni strani vidno prihranile čas planerjem dela, na drugi pa omogočile avtomatski izračun ur in dodatkov za te oblike dela. Za tovrstne specifike v podjetjih in javnih zavodih porabijo največ časa, da planirajo, kontrolirajo ter pripravijo podatke za obračun. Od sedaj naprej aplikacija TA Studio omogoča avtomatizacijo procesa ter viden prihranek časa.

Tudi vi potrebujete zanesljiv finančno računovodski program, davčno blagajno ali rešitev za maloprodajo in veleprodajo? Potem smo mi pravi naslov za vas. Pokličite nas ali nam pišite in z veseljem vam bomo predstavili našo ponudbo programskih rešitev za mala in srednje velika podjetja.