Prihaja nov standard za vse pošiljatelje in prejemnike eRačunov

Od 1. 10. 2020 dalje Uprava Republike Slovenije za javna plačila ne bo več sprejemala e-računov v standardu e-SLOG 1.6 in 1.6.1. Od navedenega datuma bodo morala vsa podjetja, ki pošiljajo e-račune proračunskim uporabnikom, uporabljati nov standard e-SLOG 2.0. O tem kaj to pomeni za uporabnike programskih rešitev IPSPlus in kdaj lahko pričakujete nadgradnjo sistema, pišemo v nadaljevanju.

Kdaj prihaja do spremembe standarda?

Nacionalni forum za e-račun je na 11. seji dne 5. 12. 2019 sprejel odločitev, da se s 1. 10. 2020 prenehata uporabljati standarda za e-račun e-SLOG 1.6 in 1.6.1, uporabljal se bo le še standard za e-račun e-SLOG 2.0. To pomeni, da od navedenega datuma ne bo možno pošiljati e-računov proračunskim uporabnikom, če vas program ne bo ustrezno posodobljen.

Kaj sprememba pomeni za uporabnike IPSPlus?

Vsem uporabnikom IPSPlus programske rešitve, ki uporabljajo tudi modul e-račun, bo potrebno ustrezno posodobiti programski paket. Posodobitev mora biti opravljena najkasneje do 30.9.2020, ker po tem datumu e-računi brez posodobitve ne bodo več delovali. Iz uporabniškega vidika se ne bo spremenili nič, kar pomeni, da bodo vsi uporabniki modula e-račun, le-taga uporabljali po do sedaj znanih postopkih.

Kdaj bo stekla posodobitev?

Razvojni oddelek podjetja že pripravlja končno verzijo nadgradnje modla e-račun, ki bo tako ustrezal standardu e-slog 2.0 in bo predvidoma na voljo v sredini meseca avgusta. Za vse stranke, ki imajo sklenjeno pogodbo o vzdrževanju, bo nadgradnja izvedena v mesecu avgustu in brezplačno v sklopu pogodbe. Ostale uporabnike pa pozivamo, da čim prej pošljejo povpraševanje za nadgradnjo modula e-račun, da bomo lahko pravočasno izvedli storitev.

Poslujete z proračunskimi uporabniki in potrebujete zanesljiv in sodoben program za izdajo in pošiljanje e-računov? Pokličite nas in se pozanimajte o naši celoviti ponudbi poslovnih programskih rešitev.