26.02.2024

Vavčer za pripravo digitalne strategije in krepitev digitalnih kompetenc – nepovratna sredstva

Ponovno bodo na voljo nepovratna sredstva v sklopu Vavčerjev, ki jih pripravlja Slovenski podjetniški sklad. Med drugim bosta odprta tudi Vavčer za pripravo digitalne strategije in Vavčer za dvig digitalnih kompetenc, ki vam omogočata pridobitev do 9.999 EUR nepovratnih sredstev za storitev zunanjega izvajalca. Namen vavčerjev je spodbuditi mala in srednje velika podjetja k pripravi digitalne strategije z namenom digitalne transformacije ter dvigniti nivo znanj in kompetenc zaposlenih na področju uporabe digitalnih orodij.

Kaj se izvaja v sklopu vavčerja za pripravo digitalne strategije?

V sklopu vavčerja se pripravi digitalna strategija, ki zajema naslednje tri elemente:

  • oceno stanja na področju digitalizacije,
  • pripravo načrta razvoja digitalnih zmožnosti podjetja in
  • pripravo strategije za podjetja za digitalno transformacijo.

Upravičen strošek je storitev zunanjega izvajalca, ki izvede vse zgoraj naštete aktivnosti.

Kaj se izvaja v sklopu vavčerja za dvig digitalnih kompetenc?

V sklopu vavčerja se sofinancira izvedba usposabljanj in izobraževanj za dvig digitalnih kompetenc v podjetjih, ki jih izvede zunanji izvajalec.

Kakšna je višina sofinanciranja?

Vavčer za digitalno strategijo in vavčer za dvig digitalnih kompetenc bosta omogočala malim in srednje velikim podjetjem pridobitev nepovratnih sredstev v višini od 1.000 do 9.999 EUR. To predstavlja 60 % vrednosti upravičenih stroškov projekta. Skupna vrednost projekta se tako lahko giblje med približno 1.666 in 16.666 EUR. Za oceno stroškov priprave digitalne strategije za vaše podjetje, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pripravili prilagojeno ponudbo.

Do kdaj je možno izkoristiti sredstva?

Skrajni rok veljavnosti vavčerjev še ni znan, vendar so sredstva omejena in bodo najverjetneje porabljena v prvih nekaj dneh ali tednih. V kolikor imate velik interes pridobitve sredstev v sklopu vavčerja, vas pozivamo, da nam to sporočite in se lahko pripravimo na prijavo.

Kakšni so pogoji in postopek prijave?

Več informacij o pogojih prijave in postopku prijave bo znanih kmalu, vendar lahko pričakujemo podoben sistem, kot se je uporabljal pri prejšnjih objavah. Spremljajte našo spletno stran, kjer vas bomo obveščali o vseh podrobnostih razpisa.

V kolikor tudi vas zanima izvedba prvih korakov na področju digitalne transformacije vašega podjetja in želite pri tem pridobiti finančno pomoč, nas kontaktirajte in z veseljem se bomo pogovorili o možnostih sodelovanja. Vaš interes nam sporočite na e-mail ali nas pokličite na 02 534 14 27.

Imate dodatna vprašanja ali vas morda zanima naša ponudba?

Izberite enega od spodnjih načinov in nas kontaktirajte. Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja.

  02 534 14 10             prodaja@inin.si

ININ e-novice

Preberite tudi

Sledite nam