15.2.2021

Vavčer za pripravo digitalne strategije – nepovratna sredstva

Ponovno so na voljo nepovratna sredstva v sklopu Vavčerjev, ki jih pripravlja Slovenski podjetniški sklad. Med drugim je odprt tudi Vavčer za pripravo digitalne strategije, ki vam omogoča pridobitev do 9.999 EUR nepovratnih sredstev za storitev zunanjega izvajalca. Namen vavčerja je spodbuditi mala in srednje velika podjetja k pripravi digitalne strategije z namenom digitalne transformacije.

Kaj se izvaja v sklopu vavčerja?

V sklopu vavčerja se pripravi digitalna strategija, ki zajema naslednje tri elemente:

  • oceno stanja na področju digitalizacije,
  • pripravo načrta razvoja digitalnih zmožnosti podjetja in
  • pripravo strategije za podjetja za digitalno transformacijo.

Upravičen strošek je storitev zunanjega izvajalca, ki izvede vse zgoraj naštete aktivnosti.

Kakšna je višina sofinanciranja?

Vavčer za digitalno strategijo omogoča malim in srednje velikim podjetjem pridobitev nepovratnih sredstev v višini od 1.000 do 9.999 EUR. To predstavlja 60 % vrednosti upravičenih stroškov projekta. Skupna vrednost projekta se tako lahko giblje med približno 1.666 in 16.666 EUR. Za oceno stroškov priprave digitalne strategije za vaše podjetje, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pripravili prilagojeno ponudbo.

Do kdaj je možno izkoristiti sredstva?

Skrajni rok veljavnosti vavčerja je predvidoma 30.9.2023, vendar so sredstva omejena in bodo najverjetneje porabljena pred tem datumom. V kolikor imate velik interes pridobitve sredstev v sklopu vavčerja, vas pozivamo, da se prijavite čim prej.

Kakšni so pogoji in postopek prijave?

Prijavijo se lahko vsa mala in srednje velika podjetja (velikost se določi v skladi z Uredbo Evropske Komisije 651/2014/EU), ki imajo na dan oddaje vloge vsaj 5 zaposlenih. Postopek prijave je sestavljen iz dveh korakov. V prvem koraku podjetje zaprosi za pozitivno mnenje DIH Slovenija, v drugem koraku pa odda vlogo preko ePortala in priloži pozitivno mnenje.

Naše podjetje ima številne izkušnje iz področja digitalizacije poslovanja podjetij, v preteklem letu pa smo uspešno pripravili več digitalnih strategij, ki so bile pozitivno ocenjene s strani DIH Slovenija. Vsem podjetjem, ki izberejo za nas, kot izvajalca za pripravo digitalne strategije, pomagamo pri pripravi vloge in poročanju.

V kolikor tudi vas zanima izvedba prvih korakov na področju digitalne transformacije vašega podjetja in želite pri tem pridobiti finančno pomoč, nas kontaktirajte in z veseljem se bomo pogovorili o možnostih sodelovanja. Vaš interes nam sporočite na e-mail ali nas pokličite na 02 534 14 27.

Imate dodatna vprašanja ali vas morda zanima naša ponudba?

Izberite enega od spodnjih načinov in nas kontaktirajte. Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja.

  02 534 14 10             prodaja@inin.si

ININ e-novice

Preberite tudi

Sledite nam