10.02.2021

Varnost podatkov in rešitev postavljamo na prvo mesto

V podjetju ININ si prizadevamo za visoko varnost podatkov, ki jih uporabniki obdelujejo z uporabo naših poslovnih programskih rešitev. V sklopu rešitev se zbirajo, obdelujejo in shranjujejo tako poslovni, kot tudi osebni podatki, zato še toliko več pozornosti namenjamo izpopolnjevanju stabilnosti in zaščiti naših rešitev.

Izbira certificiranega ponudnika oblačnih storitev

Pri izboru ponudnika gostovanja spletnih aplikacij in podatkovnih baz smo se osredotočali predvsem na nivo varnosti, ki ga zagotavlja ponudnik, lokacijo strežnikov in fleksibilnost glede nadgrajevanja zmogljivosti. Rezultati naštetih kriterijev in tudi naša osnovna tehnologija, ki jo uporabljamo za razvoj, so pripeljali do odločitve, da za gostovanje uporabljamo platformo Azure.

Varnost ne predstavlja zgolj varnosti podatkov, pomeni tudi stabilnost, hitrost in preventivne ukrepe. Prav Azure zagotavlja vse omenjeno, kar potrjujejo s številnimi certifikati varnosti. Poleg tega je svetovno priznan ponudnik, kar pomeni dodatno zagotovilo za vsa podjetja, ki uporabljajo ali pa se zanimajo za naše rešitve.

Posodobitev identifikacijskega postopka in gesel

V zadnjem obdobju smo se lotili tudi vzpostavitve sodobnega identifikacijskega postopka v skladu s svetovnimi varnostnimi standardi. Poleg standardnega potrjevanja identitete preko e-maila smo uvedli tudi možnost identifikacije na osnovi standarda OAuth 2.0 in s tem uporabo centralnega avtentikacijskega sistema podjetja, ki temelji na istem standardu. Slednje omogoča tudi nadgradnjo sistema za možnost registracije uporabnika z uporabniškimi računi Google, Facebook in drugo.

Ker v večini primerov gre za korporacijske in poslovne rešitve smo pri nadgradnji sistema gesel upoštevali dejstvo, da si posamezno podjetje lahko nastavi nivo varnosti gesel. Najnižji nivo zahteva geslo ustrezne dolžine in sestave, na podlagi zahtev podjetja oziroma naročnika pa se lahko nastavi poljubna zahtevana dolžina, vsebina, trajanje veljavnosti in drugo.

SSL (TLS) certifikati

Vse naše domene zagotavljajo tudi varnost pri prenosu podatkov in sicer z najnovejšimi SSL certifikati, ki jih tudi redno posodabljamo. S tem zagotavljamo dodatno varnost pri prenosu podatkov med strežniki in spletnim odjemalcem.

Strokovnjak za varnost osebnih podatkov

Naše poslovanje poleg obdelave poslovnih podatkov, vključuje tudi pogodbeno obdelavo večje količine osebnih podatkov. Z namenom sledenja standardom varnosti in zakonodajnim zahtevam (GDPR) redno sodelujemo s strokovnjakom za varstvo osebnih podatkov, ki nam svetuje na področju implementacije varnostnih ukrepov.

Imate dodatna vprašanja ali vas morda zanima naša ponudba?

Izberite enega od spodnjih načinov in nas kontaktirajte. Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja.

  02 534 14 10             prodaja@inin.si

ININ e-novice

Preberite tudi

Sledite nam