10.06.2021

BISTUDIO: Analiza podatkov o poslovanju po vaši meri

Podjetja so si med seboj različna in zato so različne tudi potrebe po poročilih in analizi podatkov. Da bi približali analizo podatkov tudi manjšim podjetjem in zadostili potrebam čim večjega števila podjetij, smo v naš poslovno informacijski sistem vključili napredno analitično orodje BI Studio, ki omogoča poljubno analizo podatkov v vrtilnih tabelah, prikaz rezultatov v grafih, oblikovanje nadzornih plošč oziroma “dashboard-a” in drugo.

Kaj je rešitev BI Studio in komu je namenjena?

Rešitev BI Studio je integrirano analitično orodje v poslovno informacijskem sistemu (ERP) IPSPlus. To pomeni, da deluje v sklopu samega sistema in združuje vse podatke, ki se v sistemu tvorijo. Orodje je tako namenjeno vsakemu uporabniku sistema IPSPlus, analiza pa je seveda omejena na področja za katera se sistem IPSPlus uporablja. Na primer podjetja, ki v sistemu IPSPlus vodijo celotno materialno poslovanje in plačilni promet, lahko analizirajo prodajo, nabavo, odprte postavke in zaloge.

Kako rešitev deluje in kaj omogoča?

Rešitev BI Studio je dostopno direktno iz sistema IPSPlus (v levem drevesu) in je sestavljena iz treh glavnih komponent:

  • Vrtilne tabele: Osrednji del orodja, kjer lahko uporabnik izdela poljubno število kombinacij in tako pridobi vpogled v rezultate poslovanja po meri. Na primer podatke o prodaji po poslovnih enotah, prodaji po prodajalcih, po različnih obdobjih in drugo. Vsi rezultati so lahko omejeni zgolj na posamezni parameter, recimo obdobje, državo, skupino artiklov, kupca ali drugo. Bistvo je, da orodje omogoča ogromno število različnih kombinacij in s tem generira rezultate poslovanja iz več vidikov in področij podlovanja (prodaja, nabava, plačilni promet, materialno poslovanje).
  • Poročila in predloge analiz: Vsako analizo, ki jo uporabnik izdela (kombinacijo podatkov v vrtilni tabeli) lahko shrani kot predlogo in kasneje z enim klikom osveži podatke ter pridobi aktualno stanje. Poleg tega je vsak pogled oziroma rezultat analize možno izvoziti v različne formate. Lahko se izvozi v obliki PDF za takojšnje pošiljanje naprej ali kot Excel za nadaljnje analize. S tem se omogoči uporabniku, da izdela poljubno poročilo in ni omejen zgolj na poročila v sistemu IPSPlus.
  • Dashboard: Del celovite rešitve je tudi nadzorna plošča ali tako imenovan “dashboard”, ki je namenjen predvsem vodjem in direktorjem. To orodje vključuje številne gradnike za prikaz najpomembnejših informacij o poslovanju, ki so vedno aktualizirani. Med drugim številne oblike grafov, števcev, tabel in podobno.

Katere so prednosti uporabe integriranega sistema BIStudio?

Uporabe integrirane rešitve BIStudio znotraj ERP sistema IPSPlus prinaša številne prednosti za uporabnike, ki vršijo analize podatkov, vodje in direktorje ter celotno podjetje. Najprej bi izpostavili prihranek časa za analize in število različnih rezultatov, ki se lahko tvorijo znotraj orodja. Analize podatkov, kjer je potrebno izvažati podatke, jih združevati v smiselno celoto ter jih nato analizirati in prepisati v poročila, lahko zahtevajo ogromno časa. V večini primerov se zato v številnih manjših podjetjih analize sploh ne izvajajo, kar privede do napačnih ali prepoznih odločitev. Na tej točki lahko izpostavimo drugo glavno prednost, ki je hiter dostop do informacij za odločanje. Orodje vključuje aktualne oziroma trenutne podatke o poslovanju, ki so že prikazani na razumljiv in uporaben način v grafih, tabelah, s kazalniki ter drugo in tako zagotavlja odlično osnovo za odločanje.

Si tudi vi želite vzpostaviti ali pohitriti proces analize podatkov v vašem podjetju?

Za namestitev in pripravo orodja BIStudio v vašem IPSPlus sistemu se obrnite na vašega skrbnika, nas pokličite na 02 534 14 10 ali pa nam pišite na prodaja@inin.si in z veseljem vam bomo omogočili nov pristop k analizi rezultatov poslovanja.

Več informacij o naši celotni ponudbi pa lahko najdete tukaj.

Imate dodatna vprašanja ali vas morda zanima naša ponudba?

Izberite enega od spodnjih načinov in nas kontaktirajte. Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja.

  02 534 14 10             prodaja@inin.si

ININ e-novice

Preberite tudi

Sledite nam